Rop pošte v Ljubljani in Semedeli

Foto: Vojko Rotar/Dnevnik Rop pošte v Semedeli. Foto: Vojko Rotar/Dnevnik Rop pošte v Semedeli. Foto: Vojko Rotar/Dnevnik Rop pošte v Semedeli.
Okoli pol tretje ure sta zamaskirana neznanca oropala poslovalnico Pošte Slovenije na Riharjevi ulici v Ljubljani. Že četrtič letos pa so oropali tudi pošto v Semedeli.
Oglej si celoten članek

Zamaskirana neznanca sta vstopila v prostore pošte in z grožnjami od zaposlenih zahtevala gotovino. Po dejanju sta z njo pobegnila v smeri Murgel.

Policisti in kriminalisti trenutno opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila v smeri izsleditve storilcev, so za zurnal24.si povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Ob 16.20 pa so policijo obvestili o ropu pošte v Semedeli. Po prvih informacijah sta pošto oropala oborožena neznanca. Po naših neuradnih podatkih naj bi pošto oropala dva Italijana, ki sta se po ropu odpeljala s taksijem.

Policisti roparja intenzivno iščejo, na širšem območju pa so postavljene blokade, so sporočili s koprske policijske uprave. Gre sicer za že četrti rop semedelske pošte v letošnjem letu.

Pošte letos na udaru tatov

Spomnimo, da je isto ljubljansko pošto prejšnji teden poskušal oropati 21-letnik, a ker mu uslužbenka ni hotela izročiti denarja, je pobegnil v smeri Rakove Jelše. Policija ga je kasneje izsledila.

Poslovalnice Pošte Slovenije so bile sicer letos že večkrat tarča tatov. Najbolj usoden je bil rop pošte v Kresnicah pri Litiji, kjer je življenje igubila tamkajšnja uslužbenka.

Zaradi tega so se na Pošti Slovenije odločili, da povečajo varnost poslovalnic. Od dogodka v Kresnicah so tako varnostno opremili 30 poštnih poslovalnic. Do konca leta pa z dodatno mehansko zaščito načrtujejo opremiti še sto poslovalnic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:54 17. November 2011.

    SDS Direktor Hauc še vedno ne čuti nobene objektivne odgovornosti?

  • 15:37 17. November 2011.

    ...zamaskirana neznanaca??? ...."z brado staro nekaj dni...." pa kaj sta imela masko kot zorro??? hahahahaha

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.