Roparja sefov SKB iščeta pot iz zapora

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dobrih devet mesecev po prvostopenjski sodbi je primer ropa sefov banke SKB pred višjimi sodniki. Obsojena Dejan Vidmar in Sašo Nose se namreč z odločitvijo sodišča, po kateri bosta morala za zapahi presedeti še kar nekaj let, ne strinjata, zato sta se nanjo pritožila.
Oglej si celoten članek

Ljubljansko okrožno sodišče je Dejana Vidmarja in Saša Noseta julija lani obsodilo za rop banke SKB, ki se je zgodil v noči na 1. november 2005. Vidmarju je prisodilo enotno kazen 15 let zapora, Nosetu pa 14 let. Poleg tega je vsakemu prisodilo še več kot 1,3 milijona evrov denarne kazni.

Prvostopenjsko sodišče je ugotovilo, da je Vidmar sodeloval pri ropu, Nose pa je bil takrat varnostnik v SKB in je pridobil vse potrebne informacije za izvedbo ropa in seznam imetnikov sefov.

Vidmar je za rop SKB sicer dobil 14 let zapora, ker pa je bil junija lani pravnomočno obsojen na pogojno kazen leta in pol zaradi prikrivanja - skrival je namreč ukradene slike Ivana Groharja - mu je sodišče izreklo enotno kazen 15 let. Obramba je predlagala oprostilno sodbo, tako Vidmar kot Nose pa sta trdila, da sta nedolžna.

Vidmar je tudi nekdanji partner lani poleti ugrabljene in do smrti pretepene Zorice Škrbić. Med vzroki za ugrabitev Škrbićeve se je pojavila tudi domneva, da so ugrabitelji od nje želeli izvedeti, kje se skriva plen ropa sefov. Osumljence so prijeli novembra lani, stekla je sodna preiskava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.