Roparje ulovili s pomočjo občanov

Foto: PU Celje Oprema roparjev Foto: PU Celje Oprema roparjev Foto: PU Celje Oprema roparjev Foto: PU Celje Oprema roparjev Foto: PU Celje Oprema roparjev
Roparji so si zastavili filmski scenarij: menjava avtomobila, preoblačenje … Ni jim uspelo, vsi trije so že kazensko ovadili.
Oglej si celoten članek

Oborožena in zamaskirana moška (nosila sta maskirne kape in kapuce) sta v petek dopoldan oropala Deželno banko Slovenije v Gornjem Gradu. V času ropa sta bili v prostorih banke dve uslužbenki in še dve stranki. Eden od roparjev je uslužbenki zagrozil z orožjem in zahteval gotovino. Ko mu je uslužbenka gotovino izročila, sta  pobegnila  iz prostorov banke v smeri avtobusne postaje.

Ključni podatki občanov

Policisti in kriminalisti so takoj po ropu postavili blokadne točke. "Občani so namreč kmalu po ropu  policistom posredovali podatek, da so na avtobusnem postajališču opazili osebno vozilo Audi A4, z registrskimi tablicami ljubljanskega območja, v katerem so bile tri osebe. Vozilo je odpeljalo v smeri proti Mozirju," potek akcije opisujejo na Policijski upravi Celje.

Voznik je dva osumljena v Gornjem Gradu odložil in se odpeljal po drugo vozilo, s katerim naj bi ju kasneje prišel iskat.

Osumljena sta se medtem v gozdu preoblekla, odvrgla oblačila in se peš odpravila proti Nazarjem: "Občan, ki ju je opazil, in sta se mu zdela sumljiva, je obvestil policijo. Policisti so na podlagi dobrega opisa občana v Nazarjah prijeli osumljena in jima odvzeli prostost. Eden od njiju je poskušal pobegniti, vendar ga je policist dohitel in prijel ravno v trenutku, ko je v zabojnik s smetmi odvrgel nahrbtnik z ukradeno gotovino."

Samo zaradi ropa prišel iz Srbije

Tako so se vsi trije roparji znašli v rokah policije. Gre za 22- in 24-letna moška iz območja Kranja ter 33-letnega srbskega državljana. Ta je prav zaradi ropa prišel v Slovenijo in če ga policisti ne bi prijeli, bi državo tudi takoj zapustil.  Za 22- in 33-letnika je preiskovalni sodnik že odredil pripor. Vse tri pa so že kazensko ovadili zaradi suma ropa, za kar je zagrožena zaporna kazen od treh do 15 let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.