Roparji označili sefe

Foto: Policija
Foto: Policija
Ogled posnetkov kraja kaznivega dejanja v današnjem nadaljevanju sojenja v zadevi SKB kaže, da so roparji pred vlomom v sefe označili, v katere je treba vlomiti.
Oglej si celoten članek

Na ljubljanskem okrožnem sodišču nadaljujejo dokazni postopek. Danes so bili na vrsti fotografije in posnetki s kraja ropa, ki se je zgodil v noči z 31. oktobra na 1. november 2005.

Tožilstvo preganja Dejana Vidmarja in Saša Noseta, ki je v času ropa v prostorih sefov delal kot varnostnik in je vso noč preživel zvezan na tleh, medtem ko so njegovi domnevni pajdaši vlamljali v več kot 400 sefov. Tožilstvo meni, da so pri ropu sodelovali še trije ljudje, dva sta še neznana.

Za seboj pustili razdejanje

Danes so si na sodišču ogledali skoraj uro dolg posnetek, ki ga je policija naredila med ogledom kraja kaznivega dejanja. Ta kaže, da so roparji ob pobegu v sobi za varnostnike pustili dva kosa orožja, v prostorih sefov pa orodje, s katerim so vlamljali, in en zabojnik za smeti. Svoj plen so namreč pospravili v zabojnike, a enega pustili na kraju vloma.

Iz posnetkov je razvidno, da so ponekod vlamljali zelo zgoščeno, v skorajda vsak sef, ponekod pa so cele vrste sefov ostale nedotaknjene.

Na sefe narisali križec

Sefe, v katere so vlomili, so roparji najprej označili s križcem, narisanim z vodoodpornim flomastrom. Celo zmotili so se in na en sef najprej narisali križec, a ga nato prečrtali in temu sefu prizanesli ter vanj niso vlomili. Sefi, v katere so vlomili, so bili osmojeni, saj so jih odpirali z varilnim aparatom.

Sodišče je predvajalo tudi posnetke prihoda in odhoda roparjev. Vidi se, da so roparji vozilu, s katerim so pobegnili, omogočili, da je pripeljalo blizu prostorov, v katerih so sefi, vendar so bili posnetki slabe kakovosti in so se tudi prekrivali, prav tako nista vidna ura in datum, kdaj so bili narejeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.