Ropu bodo po odhodu plačevali še tri leta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Anton Rop bo po prenehanju mandata še tri leta prejemal nadomestilo. Zanj bodo v EIB poskrbeli tudi, ko bo odšel v pokoj.
Oglej si celoten članek

Nekdanjemu notranjemu ministru in premirju Antonu Ropu, podpredsedniku Evropske investicijske banke (EIB), se avgusta izteče mandat. Po odhodu mu bo EIB prvi mesec nakazala dodatek za preselitev v vrednosti enomesečne plače, nato pa bo še tri leta prejemal začasno nadomestilo.

V primeru, da nekdanji minister in premier v teh treh letih najde kakšno drugo zaposlitev, se bo njegovo začasno nadomestilo znižalo. Trenutno Rop prejema plačo v vrednosti 22.963,55 evra in dodatek za bivanje v vrednosti 15 odstotkov plače, danes pišejo Finance.

Preskrbljen tudi na "stara leta"

EIB pa za svoje zaposlene poskrbi tudi po tem, ko ti že odidejo v pokoj. Po dopolnjenem 65. letu so nekdanji člani banke upravičeni do pokojnine, ki je odvisna od časa trajanja mandata. Izračunana je glede 4,275 odstotka osnovne plače za vsako polno leto v EIB in ne sme presegati 70 odstotkov zadnje osnovne plače.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:58 15. Marec 2013.

    še danes čutinmo njegove uplive...umiramo na obroke!!

  • 13:57 14. Marec 2013.

    Abemus Rop!!!

  • 11:01 14. Marec 2013.

    Tončeki si je to zaslužil, je naredil tolikooooo dobrega za nas.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.