Rotarijanci za hendikepirane

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V soboto so v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič odprli peti Rotary Kamp 2013, enotedenske rehabilitacijske počitnice otrok in mladih oseb s posebnimi potrebami iz Slovenije in Italije.
Oglej si celoten članek

Enotedenskih terapevtskih počitnic se udeležuje več kot 60 oseb, mladih (13 iz Slovenije in 18 iz Italije) in njihovih spremljevalcev. Mnogi si jih iz gmotnih razlogov ali težav pri organizaciji sicer ne bi mogli privoščiti. Otroci in mlade osebe iz Slovenije prihajajo na Debeli rtič iz različnih krajev (Koper, Portorož, Ajdovščina, Idrija, Bled, Ljubljana, Novo mesto, Celje, Maribor). Člani obeh rotarijskih klubov, prostovoljci, preživijo s svojimi gosti teden dni v tesnem osebnem stiku, se z njimi in njihovimi spremljevalci družijo ter jim pomagajo pri vsakdanjih opravilih. S tem otroci in mlade osebe pridobijo poseben občutek vključenosti, ki ga sicer ne dobijo v ostalih terapevtskih programih.

Na letošnjem kampu so k sodelovanju prvič pritegnili akademsko slikarko in defektologinjo Majo Černe, ki bo en dan posvetila likovnemu izobraževanju in terapijam udeležencev, otroci pa bodo deležni tudi številnih drugih terapevtskih aktivnosti: muzikoterapije, fizioterapije, učenja plavanja, večernih zabavnih programov, modne revije, gledališča in iger brez meja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.