RTV-naročnina vprašljiva

Foto: Žurnal24 RTV-naročnina ne gre skupaj z delniško družbo, pravi poslanec Branko Grims.
Morebitno preoblikovanje RTV Slovenije iz javnega zavoda v delniško družbo po besedah poslanca SDS Branka Grimsa sproža vprašanje obstoja RTV-naročnine.
Oglej si celoten članek

RTV Slovenija se bo iz javnega zavoda preoblikovala v delniško družbo. Tako predvideva predlog novega zakona o RTV. Predlog javnosti še ni dostopen, prve neuradne informacije o njem pa že spodbujajo komentarje.

"Obvezna RTV-naročnina in delniška družba ne gresta skupaj," meni poslanec SDS Branko Grims, ki pri sestavi zakonskega predloga ne sodeluje. Dodaja, da tudi skoraj izključno neprofitne dejavnosti RTV "ne gredo skupaj" z organizacijo javnega podjetja.

Porumenelost
Grims pravi, da bo morebitna delniška družba spremenila položaj zaposlenih, opozarja pa na vprašanji, ki sta po njegovem mnenju ustavnopravno vprašljivi. Prvič, kako bo RTV izpolnjevala svoje poslanstvo kot hiša kulture, če bo podjetniško usmerjena delniška družba.

In drugič, kako bo podjetniška usmeritev vplivala na izpolnjevanje zahteve, po kateri morajo biti vsakomur dostopne objektivne, celovite in strokovne informacije. Podjetniška usmeritev vodi v porumenelost, meni Grims.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.