RTV Slovenija bo okrepila varovanje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zaradi nespodobnega protesta na seji Programskega sveta RTV Slovenije bodo v prihodnje poostrili pogoje za vstop na sicer javne seje.
Oglej si celoten članek

"Četudi so se novinarji RTV Slovenija, ki so protestirali na seji Programskega sveta, takoj distancirali od transparenta (napisa na velikem kosu belega blaga) s sovražnim govorom, ki so ga posamezniki razobesili na ponedeljkovi seji Programskega sveta RTV Slovenija, ga poskušajo nekateri mediji in posamezniki z zapisi na družbenih omrežjih še vedno povezati z novinarji RTV Slovenija oz. celo s samim javnim zavodom RTV Slovenija," so sporočili z nacionalne televizije. 

Na seji so namreč protestirali novinarji, pa tudi obiskovalci, ki so imeli transparent z napisom Smrt janšizmu, svoboda narodu. 

 

Dogodek ostro obsojajo

"Naj pojasnimo, da so seje Programskega sveta odprte za javnost, vodi pa jih predsednik Programskega sveta. Medtem ko v mirni akciji ustvarjalcev vsebin RTV Slovenija na seji Programskega sveta ni bilo nestrpnosti, pa ostro obsojamo zlorabo javne seje Programskega sveta s strani tretjih oseb z umestitvijo transparenta, ki je vseboval sovražni govor. Na RTV Slovenija menimo, da sovražni govor ne sodi na javne seje, kakor tudi ne kamorkoli v javni prostor, tovrstna dejanja pa najostreje obsojamo," so sporočili. 

Zaradi tega dogodka bodo poostrili pogoje za dostop in udeležbo na javnih sejah, ki se odvijajo v prostorih RTV Slovenija. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 23:47 12. Maj 2016.

    Dajte pisati neumnosti. Da nimate nič s tem. Pa tisti Bricelj oziroma papak, ki drži napis se je kar sam …

  • 22:32 12. Maj 2016.

    umri anšist

  • 21:41 12. Maj 2016.

    si žalosten ker si zamudil zrežirano akcijo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.