RTV Slovenija dobila novega generalnega direktorja

Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Kadunc se poslavlja.
Oglej si celoten članek

Programski svet Radiotelevizije Slovenija je na seji v drugem krogu glasovanja na položaj generalnega direktorja imenoval Andreja Graha Whatmougha, ki je zbral 18 glasov. Zdajšnjemu direktorju Igorju Kaduncu se mandat izteče 24. aprila.

Kot poroča TV Slovenija, so se na razpis prijavili sedanji generalni direktor Kadunc, direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak in predsednik nadzornega sveta Grah Whatmough, ki so ga sicer ob obeh neuspelih poskusih razrešitve Kadunca omenjali kot kandidata za vršilca dolžnosti. V prvem krogu glasovanja ni nihče izmed treh kandidatov dobil potrebne večine 15 glasov, v drugem krogu glasovanja pa se je odločalo med Grahom Whatmoughom in Gorščakovo.

Kandidati so med drugim morali predstaviti stališče do položaja in vloge RTV Slovenija v slovenskem medijskem prostoru, do medijske zakonodaje, ki ureja položaj zavoda, ter do ključnih izzivov na področju programskih, produkcijskih in poslovnih procesov ter na področju financ, še poroča TV Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:45 26. Januar 2021.

    Najvažneje,da smo se rešili Kadunca

  • 08:29 26. Januar 2021.

    Nova RTVS ?

  • 22:47 25. Januar 2021.

    Je desnici končnu uspelo tudi v javno hišo nastaviti na položaj svojega človeka? Oh, novinarji, malo več pokončnosti bi pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.