Rubež Kordeževe vile

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Gorenjska banka in Factor banka rubita razkošno vilo nekdanjega prvega moža Merkurja Bineta Kordeža v Lescah.
Oglej si celoten članek

Factor banka bi sicer v četrtek morala na dražbi prodati polovico Kordeževe hiše (druga polovica je v lasti njegove žene Julije Kordež), vendar je bila dražba nepričakovano preklicana.

Kot namreč poroča današnji Dnevnik, se je omenjena banka za odpoved dražbe odločila, ker je vmes Gorenjska banka začela izvršbo na celotno nepremičnino. Ker so v Factor banki ocenili, da bi bila prodaja celotne hiše lažje izvedljiva, so dražbo preklicali in s tem omogočili dražbeno prodajo celotne hiše.

V banki si prizadevajo tudi za rubež hiše na Lancovem, ki je uradno v lasti Špele Kordež. Kordež je namreč marca 2010 (tri mesece pred odstopom z mesta predsednika uprave Merkurja) z darilno pogodbo na svojo hčer prenesel to stanovanjsko hišo, ki se razprostira na okoli 800 kvadratnih metrov velikem zemljišču.

Ker pa obstaja sum, da je Kordež ta manever izpeljal zgolj zato, da bi pred upniki rešil družinsko hišo, pa naj bi, kot piše časnik, v Merkurju že preučevali možnosti vložitve zahteve za izvršbo tudi na tem premoženju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:00 9. September 2012.

    pa jih lahko. potem pa se stvari prodajajo ... auctionclicker.si

  • 06:36 19. Julij 2012.

    mafija stari...to so vsi povezani!! Ne more Slovenijo pokrast par ljudi...

  • mia
    19:34 6. Julij 2012.

    tako, da se ugotovi kraj, čas, osebo in znesek. simpl a ne

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.