Rupar obsojen na leto zapora

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanjega župana in poslanca Pavla Ruparja so v Kranju obsodili na leto dni zaporne in 40.000 evrov denarne kazni.
Oglej si celoten članek

Nekdanji tržiški župan Pavel Rupar je bil nepravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in pridobitve protipravne premoženjske koristi v zadevi Aquaplus.  

Obtožnica je Ruparja bremenila, da je leta 2004 prejel 40.000 evrov, ki jih je avstrijsko podjetje Aquaplus namenilo tržiški občini, da bi pokrila stroške priprave na izgradnjo čistilne naprave. Vendar Rupar čeka ni predal v občinsko blagajno. Tako mu je tožilstvo očitalo, da je z namenom protipravne premoženjske koristi zlorabil svoj županski položaj. Rupar pa je trdil, da sam čeka ni nikdar prejel.





Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:29 20. September 2012.

    Ja tudi g.Šuštar je moral odsedeti. Morda se bo kaj<br />obrnilo na bolje, da se vrne tudi v pravi fond …

  • 14:11 20. September 2012.

    Ali veste, da v celotni, novejši, slovenski zgodivini ''sedi'' samo 1 poslanec (Srečko Prijatelj), moralo pa bi jih sedeti vsaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.