Rusi nas lahko pregazijo v štirih urah

Foto: EPA
Foto: EPA
Estonski predsednik Toomas Ilves je Nato pozval, naj v Estonijo namesti stalne sile.
Oglej si celoten članek

Čeprav je nato septembra obljubil, da bo imel za hitro posredovanje pripravljenih pet tisoč mož, ki bi bili pripravljeni na boj v 48 urah, je to po mnenju Ilvesa prepozno. Dejal je namreč, da lahko Rusi do Talina, ki leži 218 kilometrov od ruske meje, pridejo v vsega štirih urah.

Nato ima v Estoniji začasno 150 ameriških vojakov, Estonija pa ima vojsko, ki šteje 5.300 vojakov.

"Rusija ima vojaške vaje tik za našo mejo, kjer je od 40 do 80 tisoč vojakov, potem pa nas obtožujejo, da stopnjujemo napetosti in da bodo morali sprejeti povračilne ukrepe,“ je za Daily Telegraph dejal Ilves. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.