Rusi želijo leteti visoko

Foto: Žurnal24 Suhoj superjet 100
Rusija je razvila novo potniško letalo, s katerim želi postati eden glavnih svetovnih prodajalcev potniških letal.
Oglej si celoten članek

Stodesetsedežni superjet 100 je razvilo državno podjetje Suhoj v sodelovanju z zahodnimi partnerji, tudi ameriškim Boeingom. Celoten projekt je vreden milijardo dolarjev. Prvi testni poleti bodo opravljeni še letos, do leta 2010 pa naj bi Rusi kupcem že začeli dobavljati po šest letal na mesec.

V Suhoju v primerjavi s konkurenčnimi modeli brazilskega Bombardierja in brazilskega Embraerja   stavijo predvsem na ceno njihovega letala. Superjet namreč stane okoli 28 milijonov dolarjev, kar je četrtino manj od embraerja 190. Ruski prevoznik Aeroflot je že napovedal 15 naročil novega letala v vrednosti 400 milijonov dolarjev. Vseh naročil skupaj je že 73.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.