Rušili zaradi polnilnice

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zemeljski plin. Ob polnilnici tudi 20 novih avtobusov.
Oglej si celoten članek

Prejšnji teden so za sosesko Celovški dvori porušili stavbo v lasti javnega podjetja Ljubljanski potniški promet (LPP), kjer bo Energetika Ljubljana zgradila prvo polnilnico za vozila na zemeljski plin. To bodo lahko uporabljala tudi druga podjetja, kot sta Snaga in LPP.

Novembra na cestah

LPP bo konec oktobra, ko naj bi polnilnico zgradili, dobil tudi 20 novih avtobusov na zemeljski plin. Avtobusi, ki jih bodo po Horvatovih besedah začeli uporabljati v drugi polovici novembra, bodo opremljeni s klimatskimi napravami, klančinami in z videonadzornim sistemom, stali pa so skoraj pet milijonov evrov brez DDV.

Gre za del načrta obnove voznega parka LPP v obdobju od letos do leta 2015, ki predvideva nakup 110 avtobusov. Končno število avtobusov na zemeljski plin bo predvidoma med 80 in 100, kar je od 35 do 50 odstotkov vseh mestnih avtobusov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.