S 1. aprilom dražje cigarete

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zavojček najbolj prodajanih cigaret se bo v povprečju podražil za deset centov, dvig trošarin pa naj bi v državni proračun dodatno prispeval nekaj manj kot milijon evrov na mesec.
Oglej si celoten članek

Vlada se je odločila s 1. aprilom zvišati trošarine za alkohol in alkoholne pijače. V nedeljo se bodo zvišale tudi trošarine za cigarete, in sicer s sedanjih 83 evrov na 86 evrov za tisoč kosov. Zavojček najbolj prodajanih cigaret se bo tako v povprečju podražil za deset centov.

Za pivo se bodo trošarine zvišale za deset odstotkov, za vmesne pijače in etilni alkohol pa za 20 odstotkov. Za vino trgovcem še naprej ne bo treba obračunavati trošarin.

Pred tem so se trošarine za alkohol in alkoholne pijače nazadnje zvišale 1. julija 2010. S tokratnim zvišanjem se bo v državni proračun po izračunih finančnega ministrstva dodatno nateklo nekaj manj kot milijon evrov na mesec oziroma 11,1 milijona evrov na leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:22 29. Marec 2012.

    ...JJ ne more narest nič pametnega, zakaj, pa sam ugotovi!!

  • 18:28 29. Marec 2012.

    Haaaaaahahahhaha končno je JJ nekaj pametnega naredil.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.