Zadnja novica: S covidom-19 okužen zaposleni na infekcijski kliniki

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Za covidom-19 zbolel zaposleni na infekcijski kliniki v ljubljani.
Oglej si celoten članek

Iz UKC Ljubljana so sporočili, da so pri eni od zaposlenih oseb na infekcijski kliniki potrdili okužbo s covidom-19. Oseba je imela povišano telesno temperaturo, test pa je nato potrdil okužbo z novim koronavirusom. Oseba je od včeraj na bolniškem staležu. 

Zaradi potrjene okužbe bo v prihodnjih dneh delo na infekcijski kliniki potekalo v omejenm obsegu. Na kliniko se napotijo pacienti samo ob predhodnem dogovoru na telefonski številki 01 522 82 20. Otroški in covid oddelek delujeta brez sprememb, sporočajo iz UKC. 

Direktor NIJZ Milan Krek je na popoldanski tiskovni konferenci na vprašanje novinarke, ali drži, da je dotična oseba več dni zapored hodila z vročino v službo, dejal, da je to primer neodgovornega početja zaposlene in tega, česar se ne sme delati. Postopek sedaj peljejo epidemiologi, ki bodo preverili vse stike in primerno ukrepali. 

V Sloveniji sta bili včeraj potrjeni dve novi okužbi, ena v Ljubljani in druga v Sevnici. Do včeraj je bilo tako pri nas potrjenih 1473 okužb. 

Koronavirus Testiranje na covid-19 pokazalo nove okužbe

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:02 29. Maj 2020.

    To je pa višek ! Zdravniki ponovno prenašajo virus ! Vsak obisk v bolnišnici je tveganje za paciente .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.