S falconom poletela skozi točo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Dan pred poletom obrambnega ministra Romana Jakiča v Libanon, so na falconu nastale poškodbe.
Oglej si celoten članek

V TV dnevniku na RTV Slovenija so poročali, da so piloti Slovenske vojske pri usposabljanju poškodovali vladno letalo falcon, ko sta pilota kljub natančni vremenski aparaturi v letalu in pripravi na polet poletela skozi točo, ki je pri tem poškodovala nos letala in del trupa.

Kljub poškodbam je letalo poletelo na izredni pregled proti Ženevi. Na ministrstvu za obrambo (Mors) trdijo, da pri tem niso nastali dodatni stroški in da bodo poškodbe sanirali pri prvem večjem vzdrževanju.

Upokojeni vojaški in potniški pilot Drago Gabriel je za TV Dnevnik dejal, da lahko toča okvari motorje letal in da bi morala pilot in inštruktor to preprečiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:12 6. Julij 2013.

    heh, crni Jaklič..

  • 06:59 6. Julij 2013.

    Se strinjam, same težave so z njim....naj ga dajo v muzej najnovejše zgodovine

  • 06:29 6. Julij 2013.

    A ni bilo nobenega nadvoza, da bi za hip parkiral, tako kot delajo na cestah,ha,ha...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.