S februarjem dražja elektrika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
S 1. februarjem prihodnjega leta bo cena elektrike za gospodinjske uporabnike Elektra Maribor višja za 6,15 odstotka, kar znaša 2,79 evra na mesec za povprečnega uporabnika z dvotarifnim merjenjem in 1,73 evra na mesec za tiste z enotarifnim merjenjem.
Oglej si celoten članek

V podjetju Elektro Maribor Energija plus, ki je delo začelo 1. decembra letos, pojasnjujejo, da so v zvišanje cene prisiljeni zaradi več kot 10-odstotnega povišanja cen električne energije ter spremembe razmerja med ceno pasovne in trapezne energije na terminskem veleprodajnem trgu. Na korekcijo bo imel delni vpliv tudi mesečni manipulativni strošek, ki ga doslej niso zaračunavali in ni povezan s količino porabljene energije pri posameznem kupcu.

V družbi so prepričani, da je korekcija cene nujna, saj bi sicer delali z izgubo, tako pa bodo po podražitvi imeli enake možnosti kot konkurenca. Ob tem naj bi za končne uporabnike pripravili pakete s fiksno ceno za obdobje več let naprej.

Družba Elektro Maribor je imela obdobja, ko je bila med najcenejšimi, in tudi obdobja, ko je bila med dražjimi dobavitelji. Trenutno je nekje vmes in stremi k temu, da dolgoročno s cenami tam tudi ostane, obenem pa se povzpne na sam vrh po kakovosti storitev, so v današnjem sporočilu za javnost še zapisali v podjetju.

"Cene za gospodinjstva ves čas prilagajamo dolgoročnemu gibanju cen električne energije na terminskih veleprodajnih trgih. Po tej korekciji bomo uporabnikom lahko končno ponudili tudi pakete po fiksnih cenah za nekaj let vnaprej," je pojasnil direktor Elektro Maribor Energija plus Bojan Horvat.

"Ob tem bomo lahko še dodatno razširili pakete ugodnosti in zvišali kakovost naših storitev, saj so slednje za uporabnike enako pomembne kot cena ter ne nazadnje eden od ključnih razlogov, zakaj se vedno več naših nekdanjih uporabnikov vrača k nam."

Elektro Maribor Energija plus trenutno oskrbuje 11 tisoč poslovnih kupcev in 180 tisoč gospodinjstev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.