S kolesarske steze padec po skalah

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Nevarno. Denarja za ograjo na kolesarski poti ni. Bolje po odprtju Markovca.
Oglej si celoten članek

“Kolesarska pot ob obali med Izolo in Koprom je resnično zelo nevarna, a v danih razmerah kaj več od tega, da sprehajalce in kolesarje opozorimo, naj bodo skrajno previdni, ne moremo storiti,” pravi Anita Leskovec, tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper. Pri njej smo preverjali neuradno informacijo, da je v izolski bolnišnici po nekaj dneh od padca na tej kolesarski poti umrl starejši kolesar. Leskovčeva trdi, da o tem na policiji ne vedo nič.

Govorica se je sicer pojavila po hudi nesreči kolesarke konec avgusta. Triinštiridesetletna domačinka je namreč ob srečanju s skupino pešcev enega od njih (šlo je za 15-letnika) oplazila ter izgubila nadzor nad kolesom in padla po skalah ob morju. Čeprav je imela čelado, se je pri padcu hudo poškodovala; utrpela je več zlomov obraznih kosti in počeno lobanjo. Iz izolske bolnišnice so jo prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer so jo operirali.

Nevarno še slabo leto

Denarja za postavitev ograje ob morju, ki bi preprečevala padec tudi v globino dveh metrov, ni. “Če bi promet po tej priljubljeni kolesarski in sprehajalni poti prepovedali, bi se kolesarji preusmerili na zelo prometno magistralno cesto, kar bi bilo še slabše,” dodaja Leskovčeva. Razmere naj bi se izboljšale po tem, ko bo promet stekel skozi predor Markovec, magistralna cesta pa se bo za avtomobile predvidoma zaprla. Predor Markovec naj bi predvidoma sicer odprli v tretjem četrtletju prihodnjega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:39 9. September 2012.

    Onemu mulotu, ki je s hojo po kolesarski stezi(kjer nima kot pešec kaj delati) povzročil nesrečo, se seveda ni nič …

  • 20:02 9. September 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.<br />Registracija na tej povezavi …

  • 15:34 9. September 2012.

    Erika, razlika je le v tem, da je Žare izgubil ravnotežje zaradi lepega pogleda na dekle :-) ne, šalo na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.