S peticijo zahtevajo ureditev razmer

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Primer Mishaly. Enainštirideset zdravnikov je podpisalo peticijo, s katero zahtevajo, da se vzpostavi strokovno in ekonomsko transparenten program zdravljenja prirojenih srčnih napak v UKC Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Podpisniki peticije tako zahtevajo, da se vzpostavi avtonomen strokovno, organizacijsko in ekonomsko transparenten program ter da se redno zaposli ustreznega kardiovaskularnega kirurga.

Zahtevajo tudi, da se upoštevajo sklepi in izvedejo ukrepi interne revizije, ki jih je ta predlagala v zvezi z dosedanjim programom.

PISMO PODPORE

Od tistih, ki so program "brezvestno pripeljali v slepo ulico na škodo kritično bolnih otrok", pa zahtevajo, da prevzamejo odgovornost. Prav tako želijo, da se umaknejo vse lažne obtožbe in podtikanja, ki letijo na Tomaža Podnarja, "ki se je tudi javno upal opozoriti na slabosti programa".  

"Mladi kirurg se je pod javnim pritiskom in neupravičenimi strokovnimi diskreditacijami preprosto zrušil," je povedala Brigita Drnovšek Olup, strokovna direktorica UKCL, in zagotovila, da bo otroka v naslednjih dneh operiral David Mishaly.

Temu je Tomaž Podnar, vodja službe za kardiologijo na pediatrični kliniki, očital, da v štirih letih mladih kirurgov ni usposobil, kar bi moral storiti v dveh letih, poleg tega nima licence, UKCL pa mu je kljub temu v štirih letih za 300 operacij plačal 1,3 milijona evrov bruto. Ker je Podnar sprožil to afero, bo verjetno izgubil mesto vodje, saj je strokovna direktorica že napovedala "reorganizacijo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.