S posojilom SID banke v razvoj

Foto: Žurnal24 V MLM bodo ekskluzivno dobavljali dele za novo konceptno vozilo.
Mariborska livarna Maribor (MLM) bo s posojilom razvijala nove generacije ohišij menjalnika in nosilcev motorja za urbano mestno vozilo z nizko stopnjo izpušnih emisij.
Oglej si celoten članek

Vrednost posojila znaša štiri milijone evrov, posojilo pa bodo odplačevali 10 let. Kot so sporočili iz MLM, bodo razvili dve komponenti za novo generacijo vozil, in sicer ultralahko ohišje menjalnika za osebna vozila Volkswagen ter večfunkcijski nosilec motorja s protivibracijskim sistemom za trivaljne motorje z nizko porabo in majhnimi emisijami izpušnih plinov.

Koncept se imenuje Up!, avtomobile na tej osnovi bodo razvijali pod blagovnimi znamkami Škoda, Seat in Volkswagen. V MLM bodo ekskluzivni dobavitelj obeh komponent, letno pa bodo dobavili 250 tisoč kosov, kar zagotavlja celotno potrebno količino za Volkswagnov model Lupo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.