S sanmi zletela v ribnik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Dečka, ki sta se včeraj utopila v ribniku, sta v vodo najverjetneje zapeljala s sankami. Mama je skočila za njima, da bi ju rešila, a sta bila že preveč podhlajena.
Oglej si celoten članek

Že včeraj smo poročali o hudi tragediji, ki se je sredi dneva zgodila na Hrvaškem, kjer sta se utopila dva mladoletna brata. Hrvaški mediji danes natančneje poročajo, kaj se je v resnici zgodilo. Osemletni Josip in enajstletni Leon sta se igrala na območju v bližini ribnika, kjer se otroci pogosto družijo. Ob ribniku stoji tabla, da je kopanje prepovedano oz. dovoljeno na lastno odgovornost. 

Na kraju, kjer se je zgodila tragedija, se še danes vidijo sledi sani. "Nihče ne ve, kaj točno se je zgodilo, saj sta bila brata sama, a domnevajo, da sta med sankanjem zapeljala v ribnik in zaradi strmega terena sama nista mogla iz njega," poroča Dnevnik.hr. Okoli 14. ure je Policijska postaja Đakovo objavila obvestilo o nesreči. 

Mama skočila za dečkoma v vodo

Hrvaški mediji še poročajo, da se je mami dečkov zdelo čudno, da sinov tako dolgo ni, zato ju je šla iskat. Potem ko je videla kape na tleh, je ugotovila, kaj se je zgodilo in skočila v ribnik, da bi ju našla. Kmalu za tem so prišli oče in drugi krajani, ki so iz ribnika potegnili mater in oba otroka ter vse skupaj odpeljali v Klinični center v Osjeku. Otroka sta umrla ob okoli 17.30.

"Ko so ju pripeljali v bolnišnico, je temperatura mlajšega znašala 16, starejšega pa 22 stopinj Celzija," je za Dnevnik.hr povedal Zlatko Majić z osješkega kliničnega centra. Dodal je, da so se z njima trudili vrhunski zravniki, a sta bila preveč podhlajena. Domnevajo, da sta bila v vodi več kot eno uro, v teh vremenskih razmerah pa je preveč lahko že deset minut. 

Črna zastava na šoli

Kaj natančno se je zgodilo, v Josipovcu ne ve nihče. Nekateri menijo, da sta dečka skupaj padla v vodo, medtem ko drugi mislijo, da je v vodo najprej padel mlajši bratec, starejši pa naj bi ga šel reševat. Eden od sosedov je za Dnevnik.hr povedal, da ima njegov otrok zaradi nesreče nočne more. Zaradi tega bodo za otroke iz vasi organizirali psihološko pomoč, na šoli pa so že razobesili črno zastavo.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.