S sekiro nad svojega partnerja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
64-letna ženska zaradi ljubosumja poskušala umoriti 63-letnega partnerja.
Oglej si celoten članek

Ob 11.30 uri je bila s kazensko ovadbo k dežurni preiskovalni sodnici mariborskega okrožnega sodišča privedena 64-letna ženska iz Maribora. "Privedena je utemeljeno osumljena, da je v torek zjutraj na zahrbten način poskušala umoriti 63-letnega moškega, s katerim je živela v zunajzakonski skupnosti," je pojasnil Bojan Kitel iz PU Maribor. "Dejanje je storila iz patološkega ljubosumja, pri izvršitvi pa je uporabila sekiro."

V preiskavi kaznivega dejanja je policija ugotovila, da je osumljena poskušala vplivati na potek policijske preiskave, s tem, da je uprizorila lažne okoliščine, na podlagi katerih bi nastopala kot žrtev kaznivega dejanja nasilja v družini. "Njena namera je bila prepoznana šele na podlagi ugotovitev ogleda kraja kaznivega dejanja in najdenih sledov, ki nesporno utemeljujejo dejstvo, da ženska ni žrtev, temveč osumljenka kaznivega dejanja poskusa umora, saj je napadeni v času storitve kaznivega dejanja spal v postelji," so pojasnili na PU Maribor.

Grozi ji najmanj 15 let zapora

Za kaznivo dejanje umora je predpisana zaporna kazen najmanj petnajstih let. V opisanem primeru gre za poskus kaznivega dejanja, za katerega se sme po zakonu izreči tri leta zapora ali hujša kazen, kar v navedenem primeru pomeni, da se storilec kaznuje v mejah kazni, ki je predpisana za kaznivo dejanje.

Poškodovani je utrpel posebno hudo telesno poškodbo in je izven življenjske nevarnosti. Zdravi se v UKC Maribor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.