S tahografi se ne izplača manipulirati

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
Za manipulacijo s tahografom je zagrožena kazen za voznika do 8.000, za pravno osebo pa do 24.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Novomeški policisti so včeraj ustavili voznika tovornega vozila in pri kontroli vozila in vgrajenega tahografa ugotovili, da je nameščena naprava, ki vpliva na prenareditev ali uničenje podatkov na tahografu. Policisti bodo zoper voznika in pravno osebo uvedli postopek o prekršku.

Med kontrolo prometa so ustavili tudi voznika avtobusa iz Bosne in Hercegovine. Ob kontroli vozila in tahografa so ugotovili, da je voznik uporabljal voznikovo kartico drugega voznika. Kartico so odzveli, vozniku pa izrekli globo v višini 4.000 evrov. 

Visoke kazni 

 Določila zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih, ki je v veljavi od 11. januarja, za omenjeni kršitvi določajo globo za pravno osebo v znesku od 6.000 do 24.000 evrov, za voznika pa v znesku od 2.000 do 8.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.