S tem golfom še kar uspešno bežal pred policisti

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
S starima avtomobiloma kradla gorivo, nato pa divje bežala pred policisti.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti so včeraj zvečer na bencinskem servisu na avtocesti opazili dva avtomobila, ki sta po točenju goriva pospešeno odpeljala proti Kranju. Eden je mimo policistov v civilnem avtomobilu zapeljal celo čez pločnik.  

Ker sta preveč divjala, so ju nehali zasledovati

Policisti so zato zapeljali za obema, saj so posumili, da sta voznika kradla gorivo. Sum se je hitro izkazal za utemeljen, saj sta voznika med vožnjo nevarno prehitevala in ogrožala ostale voznike. Zato so policisti z nevarnim zasledovanjem prenehali, o dogodku pa so seznanili še druge patrulje, ki so na Spodnjem Brniku hitro izsledile enega od avtomobilov.

Več policijskih patrulj, v pomoč gorenjskim policistom so bile tudi ljubljanske patrulje, so od tam naprej voznika starejšega VW golfa ustavljale s sireno in modro lučjo, kar voznik ni upošteval, proti Zalogu je vozil nevarno, nekontrolirano je prehiteval vozila pred seboj, udeleženci pa so se mu zato umikali s ceste. Med nevarno vožnjo je voznik trčil tudi v službeni avtomobil policistov, kar pa ga ni ustavilo.

Ustavili so ga šele z grabljami

Zaradi hudih prekrškov in kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa so ga policisti pri Cerkljah zato počakali s sredstvi za prisilno ustavljanje motornih vozil oz. s "stingerjem", ki ga je voznik prevozil. Zaradi izpraznjenih pnevmatik voznik ni več mogel voziti hitro, policisti pa so ga po krajši vožnji varno ustavili. Na avtomobilu so bile nameščene ukradene registrske tablice, voznik pa je vozil krepko pod vplivom alkohola, saj je imel v izdihanem zraku 0,86 mg/l alkohola.

Foto: PU Kranj Cordoba

Drugi voznik bežal z ugasnjenimi lučmi

Kasneje so kranjski policisti izsledili tudi drug avtomobil, šlo je belo Seat cordobo, na katerem so bile prav tako nameščene ukradene registrske tablice LJ N8-10N. Voznik tega avtomobila je bežal z ugasnjenimi lučmi, pri Brniku pa je v križišče zapeljal v rdečo luč.

Oba voznika bosta obravnavana zaradi tatvine in nevarne vožnje v prometu, prosimo pa vse, ki so se tema dvema avtomobiloma umikali, naj se čim prej javijo policiji na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200. Policisti so pojasnili, da je bil najbolj ogrožen najmanj en voznik, ki je pri gasilskem domu v Zgornjem Brniku v izogib čelnemu trčenju s VW golfom zapeljal celo na dvorišče.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:04 31. Avgust 2015.

    Na PU Kranj so pojasnili, da so gume prazne na drugi strani (očitno je čez grablje zapeljal le z levimi …

  • 12:26 31. Avgust 2015.

    Hvala za opozorilo, bomo preverili na PU Kranj, ki je medijem posredovala fotografijo.

  • 12:21 31. Avgust 2015.

    golf na sliki sigurno ni tisti z katerim je pobegno ker ta ima polne gume oni pa verjetno nima če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.