S terencem v draguljarno

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoska policija preiskuje rop draguljarne v Parizu. Gre za še enega v seriji drznih ropov, ki so v Franciji odmevali to poletje, poroča britanski BBC.
Oglej si celoten članek

Roparji so se k delu spravili danes v dopoldanskih urah, ko so v izložbo prestižne draguljarne v središču Parizu zapeljali s terenskim vozilom. Uspelo jim je odnesti za okoli dva milijona evrov draguljev in ur.

Terensko vozilo so sicer v bližnji ulici zažgali ter se odpeljali z drugim vozilom.

Več ropov podobnih ropom Pink Panterjev

Gre za še en trd oreh za francoske oblasti, ki so od poletja soočene z več drznimi tatvinami. Konec julija so v luksuznemu hotelu Carlton v francoskem Cannesu ukradli dragulje v vrednosti več kot sto milijone evrov, le nekaj dni kasneje pa sta neznana roparja v istem mestu vdrla v trgovino na sloviti promenadi Corisette in odnesla približno deset ur.

Zadnji rop sicer močno spominja na delo roparske tolpe Pink Panter. Tolpa je namreč leta 2007 izvedla rop v Dubaju, v katerem je v izložbo neke draguljarne zapeljala dva avtomobila. V manj kot minuti so storilci pobegnili z nakitom v vrednosti 11 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.