Saab nima za plače

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Švedski avtomobilski proizvajalec Saab, ki se je znašel v finančnih težavah, ne more izplačati plač 3800 zaposlenim, ker še ni prejel potrebnih kratkoročnih finančnih sredstev.
Oglej si celoten članek

To je sporočil lastnik Saaba, nizozemski Spyker, ki je pred desetimi dnevi dejal, da je z dvema kitajskima družbama - Zheijang Lotus Automobile in Pang Da Automobile - podpisal neobvezujoč dogovor, s katerim naj bi Saabu zagotovil 245 milijonov evrov svežega denarja.

Proizvodnja v Saabovi tovarni v mestu Trollhattan na zahodu Švedske stoji od 8. junija. Vodstvo družbe je zaposlenim v ponedeljek sporočilo, naj pred 4. julijem ne hodijo na delo.

Spyker je Saab, ki zaposluje 3800 ljudi, na začetku leta 2010 kupil od ameriškega General Motors. Spyker, ki je imel s švedskim proizvajalcem jeklenih konjičkov velike načrte, svojih ambicij tako ni uspel uresničiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.