Sabotirala padalo

Foto: Žurnal24 Els Clottemans, 26, po razglasitvi sodbe. (Foto: Reuters)
Belgijko Els Clottemans je sodišče v Tongerenu spoznalo krivo umora sopadalke. Morila naj bi zaradi ljubosumja.
Oglej si celoten članek

Clottemansova si je s svojo prijateljico, 38-letno Els Van Doren, delila ljubimca Marcela Somersa. Ker naj bi si ga želela imeti samo zase, je prerezala ključne dele prijateljičinega padala.

Van Dorenova, poročena mati dveh otrok, je padla z višine 4.500 metrov. Padalo in rezervno padalo sta ostali zaprti, njen skok v smrt pa je posnela kamera na njeni čeladi.

Porota je pet ur presojala, ali je Clottemansova namerno ubila Van Dorenovo in ali je bilo dejanje načrtovano. Spoznali so jo za krivo v obeh točkah obtožnice. Sodnik mora višino kazni še določiti. Čakajo jo najmanj tri leta zapora, najvišja zagrožena kazen pa je dosmrtna ječa. Kazen ji bodo predvidoma izrekli jutri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.