Sadar za rešetkami

Foto: Žurnal24 Davorin Sadar se je znova znašel v zaporu
Hrvaška policija je priprla nekdanjega generalnega direktorja poslovnega sistema Dadas Davorina Sadarja.
Oglej si celoten članek

Hrvaški policisti so Sadarja aretirali v nedeljo okoli 21. ure v enem od prenočišč v Županji, približno 200 km od Zagreba. Po noči pridržanja so ga v ponedeljek pripeljali v zagrebški pripor.

Hrvaški organi pregona Sadarju očitajo uničevanje ali prikrivanje poslovnih knjig. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za zagrebško podjetje Markssin, ki ga je Sadar vodil s še enim slovenskim borznim posrednikom, očitano kaznivo dejanje pa naj bi storil leta 2005. Zagrebško podjetje naj bi bilo omenjeno tudi v eni od obtožnic proti Sadarju v primeru Dadas, ko je oškodoval skoraj 3500 ljudi, ki so v njegove posle vložili skoraj 6 milijard nekdanjih slovenskih tolarjev.

Sadarja so, kot je znano, iz mariborskih zaporov izpustili decembra lani, potem ko je bil zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic pravnomočno obsojen na tri leta zapora. Razvpiti štajerski podjetnik pa je postal znan po večletnem izmikanju roki pravice in skrivanju v ZDA, kamor je skupaj z družino izginil sredi poletja 2000. Toda konec oktobra 2004 se je Sadar sam ujel v past, saj so ga zaprli v teksaškem mestu Laredo, potem ko so ugotovili, da mu je potekel bivalni vizum. Pomagali niso niti poskusi, da bi se ameriškemu priporu izmuznil s plačilom varščine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.