Salmonela v zmrznjenih zrezkih

Foto: Žurnal24 "Salmonela je pri tovrstnih rastlinskih surovinah popolnoma nelogična, saj ne gr
Hofer iz prodaje umika hitrozamrznjene zelenjavne zrezke/sojine polpete proizvajalca Žito, saj naj bi vsebovali bakterijo salmonelo. "Trenutno potekajo podrobne analize," so zatrdili pri Žitu.
Oglej si celoten članek

"Okužba je zelo neznačilna za zamrznejo izdelke iz rastlinskih surovin, zato informacije o morebitni okužbi in tudi njenem vzroku trenutno še zbiramo. Dodatne informacije v zvezi s sumom bakterije salmonele v naših izdelkih bomo lahko posredovali takoj po opravljeni analizi, ki bo  zaključena v prihodnjih dneh," nam je zatrdila Nina Rus Turuk, tiskovna predstavnica Žita, sicer proizvajalca spornih zmrznjenih zrezkov.

"Potrošnikom iz varnostnih razlogov svetujemo, da dobra in ustrezna termična obdelava preprečuje  nevarnost okužbe z bakterijo,"
dodaja.

Turkova še pojasni, da trenutno potekajo mikrobiološke analize surovin in drugih določenih izdelkov te vrste. "Gre za neznačilen dogodek, zato vzrok morebitne okužbe zaenkrat še ni znan," konča.

Za vsa vprašanja je od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro na voljo brezplačna telefonska številka proizvajalca 080 30 02, so še navedli v podjetju Hofer.

Izdelek umaknili iz prodaje
Iz Hoferja so nam že včeraj sporočili, da so zelenjavne zrezke/sojine polpete v celoti umaknili iz prodaje. Gre za zelenjavne zrezke iz zamrzovalnika, katerih teža je 600 gramov, v prodaji pa so bili od 29. oktobra. "Omenjeni ukrepi so zgolj preventivne narave in do zdaj ni bilo reklamacij," navajajo. Vse kupce, ki so izdelek kupili, obenem naproščajo, naj ga vrnejo v najbližjo poslovalnico. Povrnili bodo celotno kupnino.

Uniči jo cvrtje, kuhanje ...
Poudarimo, da salmonelo uniči temeljita termična obdelava živil s cvrtjem, pečenjem, kuhanjem ali pripravo na žaru. Do okužbe lahko pride le v primeru uživanja nepripravljenega izdelka, nezadostnega prekuhavanja oziroma pečenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.