Samega sebe nihče ne more nadzirati

Foto: Žurnal24 "Izmed 13 predlaganih kandidatov je bilo na tajnih volitvah izvoljenih sedem odb
Jesenice. Narcisa očita koalicijski izbor nadzornega odbora občine, ki je brez uradne koalicije.
Oglej si celoten članek

“Župan in večje stranke si ne upajo jasno povedati, kako in s kom bodo sodelovali pri vodenju občinskega sveta in občine. Ker koalicija ni znana, smo na seji predlagali umik izvolitve nadzornega odbora, saj samega sebe namreč nihče ne more nadzirati," je včeraj sporočil Miha Rebolj iz jeseniške stranke Narcisa in dodal, da so bili pri tem preglasovani.

"Dogovori o glasovanju"
V Narcisi so prepričani, da je sestava nadzornega odbora koalicijska, kar naj bi bilo očitno iz rezultatov glasovanja. Odborniki Franc Rožič, Boris Smolej, Rajko Skubic, Ivo Ščavničar, Vojko Otovič, Božidar Erjavec in Barbara Habe Sinti so prejeli od 19 do 21 glasov izmed 28 svetnikov, kar po mnenju Narcise kaže, da so se štiri stranke dogovorile o glasovanju.

Župan Tomaž Tom Mencinger očitke zavrača: "Dejstvo je, da koalicije v občinskem svetu še ni. Volitve odbora so bile tajne in kot take izglasovane na občinskem svetu, kandidati pa so bili predlagani na osnovi meril, ki veljajo za sestavo nazornega odbora."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.