Sami se niso prijavili

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Odvetniki. Na poziv Dursa se ni odzval niti eden.
Oglej si celoten članek

Niti en odvetnik se ni sam prijavil Davčni upravi RS (Durs). Ta je dala odvetnikom do 1. oktobra čas, da sami prijavijo in plačajo neplačane davke ter se tako izognejo globam, zdaj pa začenja poostren davčni nadzor nad odvetniki.

Reveži v odvetniškem cehu

Lani je Durs pri odvetnikih opravil osem davčnoinšpekcijskih nadzorov in ugotovil dodatne davčne obveznosti v višini 650 tisoč evrov, kar pomeni, da je moral vsak povprečno doplačati dobrih 80 tisoč 
evrov davka.

Za poostreni nadzor so se dacarji odločili, ker je bila pri dohodnini za leto 2009 skoraj petina odvetnikov uvrščena v najnižji dohodninski razred, medtem ko v srednji dohodninski razred pade že nekdo s plačo 1.200 evrov bruto ali 820 evrov neto (brez vzdrževanih družinskih članov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.