Sami šejki in naša veleposlanica

Naša veleposlanica je v Združenih arabskih emiratih predala poverilna pisma.
Oglej si celoten članek

Tako je naša veleposlanica Tatjana Miškova predsedniku vlade Združenih arabskih emiratov (ZAE) šejku Muhamedu bin Rašidu al Maktumu predala poverilna pisma. Kot kaže, je bila edina ženska v prostoru. 

Šejk, ki mu je predala poverilna pisma, je sicer podpredsednik ZAE in predsednik vlade, sicer pa vlada Dubaju, ki je eden izmed emiratov. 

Predaja poverilnih pisem je diplomatska tradicija. Ko veleposlanik pride v državo, na sprejemu pri predstavniku države preda pismo, v katerem ga šef države pooblašča, da zastopa interese države pošiljatejice. 

Miškova je sicer veleposlanica Slovenije v Egiptu, iz Kaira pa pokriva tudi Združene arabske emirate. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:17 26. Februar 2015.

    Diplomatska brca v temo.<br />Sicer lepo, da se je Slovenija odločila, da jim pokaže, kje je mesto ženske v sodobnem …

  • 21:41 25. Februar 2015.

    čista Slovenka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.