Samo še danes čas za prvo prijavo

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Bodoči študenti, ki se letos prvič potegujejo za prosto posteljo v študentskem domu, imajo le še danes čas za prijavo. Za tiste, ki želijo svoje bivanje v študentskem domu podaljšati ali želijo pridobiti subvencijo za bivanje pri zasebnikih, pa se rok izteče 20. avgusta.
Oglej si celoten članek

Letošnja novost, na katero morajo biti pozorni vsi, tako tisti, ki vlogo oddajajo danes, kot tisti, ki jo bodo do 20. avgusta, je, da morajo vloge prvič oddati prek spletnega portala ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Oddaja je možna na dva načina. Vlogo lahko izpolnijo in podpišejo z digitalnim podpisom ali pa jo po izpolnitvi natisnejo in po pošti pošljejo pristojni pisarni študentskih domov.

Na voljo več kot 1500 postelj

V Ljubljani, Mariboru, Kranju in na Primorskem je na voljo skupaj dobrih 15.400 postelj. Največ jih je na voljo v Ljubljani in Mariboru, in sicer skupno 10.527 ležišč. Na Primorskem razpolagajo s skupno 955 ležišči, v Visokošolskem središču v Kranju pa je v tamkajšnjem dijaškem in študentskem domu na voljo 260 ležišč.

Po razpisu je letošnji cenzus 2286,97 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2011. Pri tem izračunu se ne upoštevajo štipendije, prav tako pa tudi ne dohodki za delo prek študentskega servisa, če sami niso vlagali napovedi za odmero dohodnine za leto 2011 in so jih starši uveljavljali kot vzdrževane družinske člane.

Cene mesečnih najemnin študentskih sob se gibljejo od slabih 50 do 114 evrov, odvisno od starosti doma, velikosti sobe in števila oseb v sobi, pri zasebnikih pa okoli 150 evrov.

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani pričakuje, da postelje v študentskih domovih ne bodo dobili vsi, ki si to želijo. Številni študentje bodo zato proste postelje morali iskati na trgu. O tem, na kaj morajo biti pozorni in kdaj začeti iskati prosto sobo ali posteljo, smo že poročali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.