Samomorilski napad na pogrebu

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
V samomorilskem napadu na severozahodu Pakistana je umrlo 37 ljudi, 52 je ranjenih. Tarča so bili pripadniki protitalibanske milice, ki so se udeležili pogreba žene enega od njih.
Oglej si celoten članek

Talibanski napadalec se je razstrelil med žalujočimi na pogrebu žene provladnega paštunskega starešine v Pešavarju na severozahodu Pakistana.

"Pripravljali smo se k molitvi, ko je proti nam prihajal fant, ovit s šalom. Ljudje so zavpili, naj ga počakajo, da se pridruži molitvi, ko pa se nam je približal, se je razstrelil," je povedal očividec Mehmood Shah

V napadu je umrlo 37 ljudi, 52 je ranjenih, še vedno pa ni znano, ali je bil v napadu ubit ali poškodovan starešina, povezan s provladno milico.

Odgovornost za napad so že prevzeli talibani, njihov tiskovni predstavnik pa je še dejal, da bodo z napadi nadaljevali. 
 

Foto: Žurnal24
Napad se je zgodil v kraju Adezai, ki je sicer znan po spopadih med pakistanskimi talibani in protivladnimi milicami.

"Bilo je kot bi bil sodni dan ... povsod so ležali mrtvi in ranjeni," je dejal domačin Anwar Khan, ki je takoj po napadu prihitel na pomoč.

Samomorilski napad se je zgodil le dan potem, ko je v eksploziji avtomobila, polnega razstreliva, v plinski polnilnici Faisalabad umrlo 25 ljudi, 125 pa je bilo ranjenih. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.