Samostan spet na dražbo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Grožnjo z bombo so prejeli po telefonu.
Oglej si celoten članek

Konec aprila in v začetku maja bo premoženje mariborske nadškofije zopet na javni dražbi. V ponovno prodajo gredo orglarska delavnica v Hočah, poslovni prostori v Mariboru in samostan Studenice. UniCredit in Raiffeisen banka ter podjetje Mollier imajo do mariborske nadškofije skupaj za slabih 20 milijonov evrov terjatev.

UniCredit banka želi del od 12-milijonske terjatve dobiti s prodajo dela samostana Studenice in zemljišča (izklicna cena je 350.000 evrov) ali s prodajo orglarske delavnice v Hočah (izklicna cena je 776.000 evrov).

Raiffeisen banka pa želi del od 7,6-milijonske terjatve poplačati s prodajo dobrih 300.000 evrov vrednih poslovnih prostorov v središču Maribora. Pred dnevi je bila dražba nadškofijskega vinograda v Brezju pri Poljčanah z izklicno ceno 10.000 evrov neuspešna. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.