Samsung in Motorola z novima

Foto: EPA Samsung Galaxy Nexus. Foto: Reuters Samsung Galaxy Nexus.
Tako Samsung kot Motorola sta včeraj predstavila nova mobilna telefona s sistemom Android najvišjega kakovostnega razreda.
Oglej si celoten članek

Obe napravi poganja 1,2-gigaherčni dvojedrni procesor, pohvalita pa se lahko z ogromnima zaslonoma. Motorola Droid Razr ima 4,3-palčni, Galaxy Nexus pa kar 4,65-palčni zaslon. Za primerjavo, zaslon novega iPhone 4S v diagonalo meri "le" 3,5 palca. Obe napravi se z omrežjem povezujeta skladno s standardom 4G.

Obe napravi imata gigabajt rama in vsaj 16 gigabajtov vgrajenega pomnilnika, ključna razlika v primeru Galaxy Nexusa pa je najnovejša različica sistema Android z oznako 4.0, poimenovana Ice Cream Sandwich. Motorola Droid Razr ima predhodno različico 2.3.5. Različica 3.0 je sicer namenjena le tabličnim računalnikom.

Vsak ima svoje prednosti

Napravi lahko video snemata v polni HD-resoluciji 1080p, Motorola lahko posnetke dela z gostoto ima 8, Samsung pa 5 megapikslov.

Medtem ko se Motorolina naprava, ki jo odlikuje predvsem tankost, lahko pohvali z novejšo različico brezžične povezave Bluetooth 4.0, jo Samsungov model prehiti s podporo komunikacije s tehnologijo bližnjega polja (NFC), ki bo v prihodnosti uporabna predvsem za plačevanje, in pa barometrom.

Napravi bosta na trgu v kratkem, pričakovati pa je, da bo cena ustrezala kakovosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.