Samsung predstavil nove prenosnike v Sloveniji

Foto: Samsung Samsung prenosnik Serija 3 Foto: Samsung Samsung prenosnik Serija 3 Foto: Samsung Samsung prenosnik Serija 5 Foto: Samsung Samsung prenosnik Serija 5 Foto: Samsung Samsung microSD, SD Foto: Samsung Samsung SSD 840 Foto: Samsung Samsung prenosnik Serija 9 Foto: Samsung Samsung prenosnik Serija 9 Foto: Samsung Samsung prenosnik Serija 9 Foto: Žurnal24 Samsung Ativ Tab Foto: Samsung Samsung Ativ Tab Foto: Samsung Samsung Ativ S Foto: Samsung Samsung Ativ S Foto: Samsung Samsung Ativ S Foto: Samsung Samsung Ativ S Foto: Samsung Galaxy Camera Foto: Samsung Galaxy Camera Foto: Samsung Galaxy Camera
Samsung Electronics Co., Ltd, je danes v Sloveniji predstavil nove prenosne računalnike iz družin Samsung Series 9, Series 5 ter Series 3. Vsi novi Samsungovi prenosni računalniki so že opremljeni z operacijskim sistemom Microsoft Windows 8, prav tako pa ta sistem najdemo na najnovejših tablicah in mobilnih telefonih serije Ativ.
Oglej si celoten članek

Zastavonoša novih Samsung prenosnih računalnikov je brez dvoma model 900X3D, ki združuje mojstrstvo oblike in inovativnosti. Edinstveno tanek prenosnik, katerega debelina aluminijastega ohišja znaša vsega 13,2 mm, se lahko pohvali z vrhunskimi tehnologijami, ki olajšajo in pohitrijo tako vsakdanja kot tudi bolj zahtevna opravila. Prenosnik Samsung Series 9 900X3D ima vgrajen 13,3-palčni zaslon z ločljivostjo HD+ (1600 x 900 pik), ki mu omogoča briljantno oster in barvno pravilen prikaz slike. SuperBright zaslon z LED-osvetlitvijo se ponaša tudi s svetilnostjo 400 cd/m2, ki je več kot 80 odstotkov boljša od svetilnosti povprečnega zaslona prenosnikov (220 cd/m2). V neverjetno tanek prenosnik, ki je s težo vsega 1,11 kg najlažji v svojem razredu, je Samsung vgradil hiter in varčen procesor Intel Core i5. V navezi s hitrim pogonom SSD je prenosnik energijsko varčen in pri delu skoraj neslišen. Samsung 900X3D se ob vklopu zažene v samo 8,7 sekunde, funkcija hitrega zagona pa ga iz stanja mirovanja zbudi v vsega 1,4 sekunde. Vgrajena baterija, opremljena s tehnologijo proti staranju, uporabniku omogoča kar do 9 ur avtonomije delovanja.

Samsung komponente

Samsung, ki je eden največjih izdelovalcev računalniških komponent na svetu, izdela do 75 odstotkov komponent za svoje izdelke. To mu omogoča tudi boljši nadzor kakovosti izdelave in hitrejše prilagajanje tržnim trendom ter boljšo podporo uporabnikom. Med komponentami, ki jih prispevajo lastne proizvodne linije so zasloni, baterije, pogoni SSD, optični pogoni, pomnilnik in procesorji ARM.

Prav pogoni SSD so zaslužni za izjemno odzivnost sodobnih računalnikov, saj so bliskovito hitri. Nova generacija pogonov SSD prinaša dva modela, in sicer model Samsung 840 ter 840 PRO. Prva je namenjena vsem uporabnikom, ki bi iz računalnika radi iztisnili veliko hitrosti, na voljo s kapacitetami med 120 in 500 GB ter triletno garancijo, druga pa je namenjena najzahtevnejšim uporabnikom, saj je optimizirana za delo v težjih pogojih in pod velikimi obremenitvami. SSD pogoni Samsung 840 PRO so na voljo v kapacitetah med 128 in 512 GB, proizvajalec pa zanje nudi 5-letno garancijo.

Windows 8 in serija Ativ

Skupaj s predstavitvijo Microsoftovega operacijskega sistema Windows 8 in Windows Phone 8 Samsung predstavlja “ATIV”, novo blagovno znamko za naprave, ki temeljijo na sistemih Windows. Kratica ATIV, ki se od nazaj bere kot VITA, latinska beseda za življenje, označuje izdelke, s katerimi želi Samsung narediti življenje vsakega uporabnika izjemno in polno navdušenja. V družini izdelkov ATIV najdemo računalnike ATIV SMART PC, ATIV Smart PC Pro, tablico ATIV Tab, mobilni telefon ATIV S in vrsto drugih naprav. Samsung je eno redkih podjetij, ki na platformah Windows 8 in Windows 8 Phone ponuja tako številne in različne naprave ter uporabnikom omogoča bogato izbiro.

Samsung ATIV S je nov pametni mobilni telefon, namenjen delu in zabavi. Ponuja pristno Windows Phone 8 izkušnjo na telefonu. ATIV S odlikujejo čudovit dizajn, visoke zmogljivosti ter vrsta možnosti glede upravljanja in deljenja vsebin. Vgrajen ima dvojedrni procesor takta 1,5 GHz, povezovati pa se zna v mobilna omrežja HSPA+42 in tako hitro prenašati podatke. Odzivnost aplikacij in spletnih vsebin sta tako zagotovljeni. Uporabniki bodo nad novo Windows Phone 8 izkušnjo navdušeni tudi po zaslugi izjemnega 4,8-palčnega HD Super AMOLED zaslona.

Nova tablica Samsung ATIV Tab prinaša Windows 8 izkušnjo v svet tabličnih računalnikov. Tablica, opremljena z 10,1-palčnim zaslonom, je debela 8,9 mm in tehta vsega 570 gramov, zato ponuja izvrstno mobilno uporabniško izkušnjo. Novi operacijski sistem omogoča izjemno hiter zagon tablice, ki ima že nameščeno programsko opremo Office Home in Student 2013 RT. Ta ponuja nove verzije programov Word, PowerPoint in One Note za pomoč pri preobrazbi načina kako ljudje opravljajo delo doma, v šoli in v službi. Uporabnikom omogoča popolno prilagodljivost med delom in zasebnimi opravili, saj lahko uporabniki na njen odprejo in urejajo katerikoli dokument ter ga delijo z drugimi uporabniki – prav tako kot na osebnem računalniku. Baterija s kapaciteto 8200 mAh omogoča dolgotrajno delo na projektih ali pa večurno zabavo. Tablica Samsung ATIV Tab je združljiva z vrsto naprav in dodatkov s sistemi Windows, vključno s tiskalniki, tipkovnicami, projektorji, monitorji in drugimi napravami, ki se nanjo lahko povežejo preko vmesnikov USB ali uHDMI, brez zahtev po namestitvi dodatne programske opreme.

Novi Samsung Galaxy Camera

Ena najbolj inovativnih naprav letošnjega leta pa je brez dvoma Samsung GALAXY Camera, ki postavlja nov standard v svetu naprav za vizualno komunikacijo. Z združitvijo mobilnih tehnologij in inovacij na področju digitalnih fotoaparatov je Samsung izdelal novo kategorijo mobilnih naprav, s katerimi želi spremeniti način, kako uporabniki komunicirajo v vse bolj vizualno obarvanem svetu. Napreden fotoaparat GALAXY Camera združuje najboljše iz sveta fotoaparatov in pametnih mobilnih telefonov v novi napravi. Kot fotoaparat GALAXY Camera premore 21-kratno optično povečavo, ki jo uporabnik nadzira prek namenskega gumba ali na dotik občutljivega zaslona. Tehnologija stabilizacije slike OIS pa zagotavlja, da slike ostanejo lepe in jasne ter brez meglic. V fotoaparat vgrajen 1/2.3” BSI CMOS senzor z ločljivostjo 16 megapik zajema slike v izjemni ločljivosti in z bogato barvno paleto.  Iz sveta pametnih telefonov je GALAXY Camera prevzel povezljivost v omrežja 3G/4G ter Wi-Fi ter popolno izkušnjo brskanja po spletu ter uporabe aplikacij. Poganja ga namreč najnovejši operacijski sistem Android™ 4.1 Jelly Bean, uporabnikom pa je preko storitev Google Play in Samsung App Store dostopnih več kot 600.000 aplikacij.

GALAXY Camera se lahko pohvali z velikim in živobarvnim zaslonom diagonale 4,8 palca (12 cm). Zaslon HD Super Clear LCD zajete posnetke prikaže v visoki ločljivosti in z veliko natančnostjo. Iz pametnih telefonov je v fotoaparat preseljena tudi funkcija glasovnega upravljanja, zato lahko uporabnik fotoaparatu ukazuje kar z govorom. Podprte so predvsem pogosto uporabljane funkcije, kot so upravljanje povečave, pritiskanje sprožilca in druge. Vsa napredna tehnologija je zapakirana v ergonomsko oblikovano ohišje minimalističnega dizajna.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.