Sanacija naj bi trajala do srede aprila

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Milijonska škoda na drevju. Polomljeno vejevje izpred blokov in z roba cestišč odvažajo brezplačno.
Oglej si celoten članek

Ledena ujma je v urbanem delu prestolnice povzročila za okoli milijon evrov škode na drevju in za več kot sto tisoč evrov škode na infrastrukturi, ocenjujejo na Mestni občini Ljubljana (MOL). Ocena škode na Grajskem griču in v parkih naj bi bila znana v prihodnjih dneh.

Po besedah vodje oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Davida Polutnika sanacija poteka v skladu z načrtom. Prejšnji teden so sanirali središče mesta, v teh dneh pa škodo odpravljajo na Viču, ki mu bodo sledili še drugi deli mesta.

V večji meri so očistili tudi pešpoti. Tako je že prehodna Študentska pot na Grad ter Pot spominov in tovarištva z bizoviške smeri, vejevje pa odstranjujejo tudi v Tivoliju in na Večni poti.

Sanacijo naj bi na urbanih območjih po predvidevanjih MOL zaključili do srede aprila, na Grajskem griču pa do maja.

Les za termoelektrarno

Za zdaj so odstranili12.000 kubičnih metrov vejevja in 400.000 kubičnih metrov hlodovine – kamor pa niso prišteli lesa iz gozdov. Poškodovano vejevje lahko Ljubljančani zberejo pred bloki ali ob robovih cestišč, od koder ga bodo delavci Snage odpeljali brezplačno.

Odstranjen les, ki ga odvažajo na različne deponije, bodo predvidoma prodali ljubljanski termoelektrarni ali pa podjetju Tisa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.