Sanacija še letos

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Raziskava je pokazala, da vplivi težkih kovin ne ogrožajo zdravja prebivalcev.
Oglej si celoten članek

"Problema onesnaženja s težkimi kovinami na območju stare Cinkarne se zavedamo in že nekaj let vztrajno iščemo strokovno preverjene in finančno vzdržne rešitve," pravi celjski župan Bojan Šrot, ki se je odzval na tožbo Evropske komisije, s katero občina ni bila seznanjena. Šrot je dejal, da je občina sporna zemljišča dobila v posest šele leta 2002, medtem ko jih je med letoma 1875 in 1990 uporabljala Cinkarna za svojo proizvodnjo praženja cinkove rude in talilnico cinka. Občina je za sanacijo že izbrala šentjursko podjetje Stonex, ki zdaj čaka na okoljevarstveno dovoljenje in slovensko tehnično soglasje, do sredine leta pa naj bi že končali predelavo zemeljskih izkopov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:58 31. Januar 2014.

    Borzni indeks čustvovanja<br />In vi, spoštovani bralec, tudi vi čustvujete vzporedno z rastjo borznih indeksov in s količino novcev iz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.