Šarca zapustil še en zaupnik

Foto: Saša Despot izjava Marjan Šarec Foto: Saša Despot izjava Marjan Šarec
Z mesta državnega sekretarja v Šarčevem kabinetu odstopil Roman Kirn, poroča Siol.
Oglej si celoten članek

Državni sekretar Roman Kirn je premierja Marjana Šarca obvestil, da odstopa s položaja državnega sekretarja v njegovem kabinetu, poroča Siol. Šarec je Kirnov odstop sprejel, vlada se bo z njim seznanila v prihodnjih dneh.

Po neuradnih informacijah portala Roman Kirn odhaja zaradi nesoglasij z drugimi svetovalci v kabinetu Marjana Šarca, zlasti s sekretarjem Igorjem Mallyjem, ki naj bi bil eden od tistih, ki so Šarcu odsvetovali govor v Evropskem parlamentu.

Kirn je izkušen diplomat, Šarčevi ekipi pa se je pridružil že v kampanji za predsedniške volitve.

Kirn se je leta 2017 sicer že upokojil po 40-letni karieri še v jugoslovanski in nato tudi v slovenski diplomaciji. Med drugim je bil veleposlanik v Washingtonu in pri Združenih narodih v New Yorku, služboval je tudi v Pragi in na Dunaju. Upokojil se je kot veleposlanik v Haagu prav na dan, ko je bila objavljena arbitražna razsodba o meji med Slovenijo in Hrvaško - 29. junija 2017.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 21:54 28. Marec 2019.

    Po kučanu izbrani pogrebci ukradene države in okradenih državljanov.

  • 18:48 28. Marec 2019.

    https://www.academia.edu/38524200/God_Creator_of_Genesis_is_Female_.pdf

  • 18:34 28. Marec 2019.

    Podgane zapuščajo ladjo ki se potaplja....terpentinsek bo kmalu "HOME ALONE"...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.