Sardone imenujejo morski pršut

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ulov. Sveže ulovljene sardone bodo od jutri ponujale izolske gostilne. Vloženi bodo zreli jeseni.
Oglej si celoten članek

Sedemnajst izolskih gostincev bo od jutri do prihodnje srede ponujalo sveže ulovljene sardone. Za svežo ponudbo bodo poskrbeli ribiči, ki sodelujejo v okviru akcije Zjutraj v morju, opoldne na krožniku, so zagotovili na predstavitvi pobude na izolski občini. Gostince, ki promovirajo avtohtone specialitete, je mogoče prepoznati po posebni nalepki na vhodu z napisom "Kilometer nič, sveže in blizu".

Vloženi so specialiteta

Lastnik družinskega ribiškega podjetja in ribarnice Fabio Steffe je povedal, da so prejšnjo noč ribiči ulovili kar tono rib, med njimi največ sardel, a tudi precej sardonov. Gostinka Elizabeta Pušpan pa je skupaj z dijaki izolske gostinske šole predstavila vlaganje sardonov v sol. "Sveži sardon, pravilno vložen v sol, je po šestih mesecih okusna sladko-slana specialiteta. Po njenih besedah ga tako pripravljenega številni imenujejo morski pršut. Vložene sardone bodo ponudili oktobra ob izolskem prazniku, ko bodo zreli za pokušino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.