Šarec: "Čas je za upor v parlamentu!"

Foto: Saša Despot Marjan Šarec Foto: Vlada RS Janez Janša
Prvi mož opozicije, predsednik LMŠ Marjan Šarec je na TV Slovenija komentiral vložitev predloga za ustavno obtožbo zoper predsednika vlade Janeza Janše, o kateri bodo poslanci razpravljali ta teden.
Oglej si celoten članek

"Opozicija ima 43 glasov. Ustavna obtožba bo še ena priložnost za izgubljene sinove, da se končno najdejo in ugotovijo, da ta vlada Slovenije ne pelje v pravo smer in da je predsednik vlade kršil zakonodajo," poudarja Šarec in dodaja, da je to storil, ker zaradi špekulacij vlada ni naročila cepiva, pa bi ga lahko, pa tudi pri STA, kjer smo poslanci v PKP vnesli člen, ker se ni spoštovala osnovna zakonodaja, zdaj se pa niti ta člen ne spoštuje več.

Jutri naj bi poslanci odločali tudi o tem, ali bodo za opredelitev do ustavne obtožbe pozvali predsednika republike. Na vprašanje, zakaj potrebujejo mnenje predsednika republike, Šarec odgovarja: "Predsednik republike naj bi bil avtoriteta države in naj bi se opredeljeval do najpomembnejših vprašanj v državi. Doslej se ni. Zato smo predlagali, da se o tem opredeli. Če bo predlog izglasovan, upamo, da bo predstavil svoje mnenje."

Foto: Vlada RS Janez Janša

In kaj si opozicija sploh obeta od ustavne obtožbe? Ustavna obtožba je bolj pravna obtožba kot politična, ugotavlja kršenje zakonodaje, pojasnjuje Šarec in poudarja, da bodo skozi razpravo Janševo odgovornost pokazali: "Je pa na poslancih, zlasti tistih, ki ne vedo, ali bi bili na vladni ali opozicijski strani, da se izkažejo in če dobimo 46 glasov, je to, še preden gre zadeva na ustavno sodišče, znak, da ima opozicija 46 glasov."

Opozicija je, tako Šarec, za STA naredila največ, kar je lahko z vložitvijo predloga ustavne obtožbe: "Ta neposredno kaže na kršenje zakonodaje. Vse je v rokah nekaj poslank in poslancev, ki bodo jeziček na tehtnici."

Z obstrukcijo, ki so jo napovedali pred dnevi, pa so po njegovem mnenju v LMŠ želeli pokazati, da so štirim poslankam in poslancem kratene pravice, ker ne morejo sodelovati v delovnih telesih, kjer je sodelovanje ključno: "S tem smo pokazali, da je čas tudi za upor v parlamentu. Naša delna obstrukcija nikakor ne bo povzročila, da bi Janez Janša svoje zakone še lažje spravljal skozi parlament."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 08:44 17. Maj 2021.

    Marjan imel si svojo priliko,pa si se ustrašil.sedaj pa nehaj drugim soliti pamet!

  • 07:34 17. Maj 2021.

    Sarec je primitivni lumpenproletarec, ki nikakor ne sodi v resno politicno oddajo nacionalne televizije, ki prav tako pada vse globje, …

  • 07:21 17. Maj 2021.

    Šarec ni niti za en drek, sama driska ga je..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.