Šarec: "Razblinil se je mit o Janezu Janši"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Razumem, da so se dolgo izgovarjali na kaos, ki naj bi ga jim zapustili mi, vendar pa to zdaj postaja že zelo zaskrbljujoče in strašljivo."
Oglej si celoten članek

Prejšnji premier in vodja LMŠ Marjan Šarec se je ostro odzval na korak zdajšnje vlade glede odprave epidemije. Na Facebooku je objavil zapis, v katerem obsoja potezo vlade, ki je razglasila konec epidemije mimo strokovne skupine in NIJZ, ter odprla meje z EU.

"Čakajte malo, še v četrtek sem v DZ poslušal, da bi morali mi razglasit epidemijo že januarja, ko se še v Italiji ni veliko govorilo o tem in ko smo bili v Sloveniji še daleč od prvega primera okužbe. Ampak to vernikov Janeza Janše ne zanima preveč, ne v DZ, ne zunaj njega. Za vernike je namreč značilno, da verjamejo in ne razmišljajo, da mogoče ni vse tako."

Šarec je kritičen tudi do finančne pomoči države gospodarstvu. Po njegovem so se denarni paketi izkazali za neučinkovite, ker banke ne dajejo kreditov. Sprašuje se tudi o načinu, kako se odpirajo šole. 

"Se je pa vsaj razblinil mit o Janezu Janši kot nekom, ki obvlada krizne razmere. Ustrezajo mu, to je dejstvo, vendar jih ne zna reševati. Posledica bo visok javni dolg in skregan narod, to je pa tudi vse."

Marjan Šarec na Facebooku

"Janez Janša je pač Janez Janša, tak je in tak bo ostal. Je pa neodgovorno od koalicijskih partnerjev, da dopuščajo to stihijo na vseh področjih in mu slepo sledijo. Kajti to se se bo zelo slabo končalo za njih politično, za državljanke in državljane pa se bo poznalo v denarnicah. Bodo pa tudi družbene posledice."

"Ko se bodo partnerji zavedeli posledic, bodo pa začeli tekmovati, kdo bo prej izstopil iz te kaotične vlade enega človeka in ene stranke. Vendar so oni najbolj krivi, da je, kot je. Ne bo jim pomagalo valjenje krivde name in moj odstop, ker vemo, zakaj sem odstopil. Če ne bi vsak malo tresel vlade in če bi imeli dovolj glasov v parlamentu, zagotovo ne bi. Mi je bilo težko odstopiti in zavreči praktično vse, za kar sem si prizadeval leto in pol. In danes se vidi, kako je bila naša vlada kar v redu. Ni bila idealna, a vsaj vedeli smo, da delamo za ljudi. Vsaj nekateri. Drugi so pa iskali ves čas neke druge scenarije," pravi Šarec.

xxx

Premier Janez Janša se na zapis svojega političnega tekmeca še ni odzval.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 99

  • 22:25 20. Maj 2020.

    Pa to je noro, da sploh objavljate izjave tega luzerja.

  • 10:34 17. Maj 2020.

    V času svojih mandatov je Slovence žalil, lagal, razdvajal. Obdaja se s poslušnimi ljudmi, tiste, ki se mu ne klanjajo, …

  • 10:24 17. Maj 2020.

    Janša za večino Slovencev (več kot 1,4 milijona, glede na volitve 2018, kjer je dobil borih 219.415 glasov od 1.712.676 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.