Šarec: "S takšno plačo pa bodo ja sposobni sprejeti kakšno odločitev"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Anže Logar SDS namiguje, da Šarec skuša vplivati na SDH.
Oglej si celoten članek

"Z moje strani zagotovo ni pritiskov. Nenazadnje imajo vsi nekajkrat večjo plačo od mene. Meni ostane 3300 evrov mesečno neto plače, medtem ko so bruto plače na SDH zagotovo 11.000 evrov. Verjamem, da so za to plačo sami sposobni sprejeti kakšno odločitev v tej državi, ne da je za vse na koncu odgovoren kdo drug," je danes v državnem zboru dejal premier Marjan Šarec, ko je odgovarjal na vprašanje Anžeta Logarja SDS ali izvaja na SDH pritisk. 

Logar sprašuje o tajnih pritiskih

Logar je spomnil na Šarčev tvit v katerem je zapisal, da bi moral SDH krepko razmisliti o prodaji Abanke, zlasti ne vprašljivim skladom. Logarja je tako zanimalo, ali Šarec na SDH izvaja tudi kakšen nejaven oz. tajen pritisk.

"Ne uporabljam praks kot za časa vaše vlade"

"Na nikogar ne pritiskam. Če sem dal tvit je to vse prej kot tajn,o ne uporabljam praks kot je bilo to za časa vaše vlade, ko vam je direktor Kovačič NKBM oziroma vašemu predsedniku na strankarski mail točno poročal kako to poteka, pa razne kravje kupčije z Mercatorjem in take zadeve, mislim, da je bilo tam mnogo bolj tajno vse skupaj kar se tiče razno raznih skladov imam tukaj v mislih predvsem splošno prakso, ko se je prodajalo skladom recimo Adria Airways se je prodala skladu pa vidimo kje smo," je Logarju zatrdil Šarec.

"Ni me treba obtoževati starih praks"

"Obtoževati me nekih starih praks ni treba," je opomnil Logarja in poudaril, da ima glede Abanke pravico izraziti kakšen pomislek. "Nenazadnje gre za veliko zgodbo in tudi ovadba je zame neko novo dejstvo," je dejal o ovadbi proti svetu Banke Slovenije, ki se je konec leta 2013 odločil za domnevno preobsežno sanacijo bank, ki je pred kratkim prišla v javnost.

Seja nadzornega sveta holdinga, na kateri bi odločali o prodaji Abanke,  je prestavljena na sredo. "SDH se je odločil, da sejo prestavi za dva dni. Očitno potrebujejo dodaten razmislek za pregled ponudb ali kaj podobnega, ne vem, to težko komentiram," je dejal Šarec. 

Šarec: Vesel bi bil, da se razčisti, kaj je bilo v preteklosti

Logar vladi očita, da v tem mandatu ni niti s prstom mignila, da bi se pospešilo pregon bančne kriminalitete, Šarec pa je odvrnil, da ne uperja prave osti v pravo smer. "Sam bom najbolj vesel, če se bo vse razčistilo, kaj se je dogajalo v preteklosti," je dejal in dodal, da se je začelo že zdavnaj prej, tudi pod 20-letno vladavino stranke LDS. Sicer pa policija že od leta 2013 prioritetno izvaja ukrepe glede bančnega kriminala in v tem času je bilo vloženih 172 kazenskih ovadb.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 08:30 18. Junij 2019.

    Razumem,da so plače naših ministrov in funkcionarjev katastrofalne,ampak če pogledamo vse imetje,vikende na morju ,v tujini, skoraj vsi njihovi otroci …

  • 06:48 18. Junij 2019.

    Katera pametna država prodaja banke.Za bančno luknjo se pa ve kdo je kriv.Talali kredite lopovim.Janša naj gre v penzjo,da bo …

  • 00:06 18. Junij 2019.

    Ker Šarec ne zna kulturno odgovarjati na vprašanja, se pač obrne na primitivnost in cinizem ubogega Serpetinška. Z njim se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.