Šarec napovedal, da se bo zgledoval po Janši

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsedovanje EU: 350 novih delovnih mest in 80 milijonov evrov stroškov.
Oglej si celoten članek

"Ne bomo odkrivali tople vode, sledili bomo izkušnjam iz leta 2008," je danes dejal državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Igor Mally, ki je zadolžen za projekt predsedovanja Slovenije Evropski uniji v drugi polovici leta 2021. Slovenija je Svetu EU prvič predsedovala leta 2008, ko je vlado vodil Janez Janša, ki je po zaključku predsedovanja ocenil, da je Slovenija v obdobju predsedovanja dosegla, kar je pričakovala, ponekod pa celo še več. 

"Ne želimo le odpredsedovati"

Vlada je danes sprejela projektno nalogo s temeljnimi izhodišči in nalogami, ki jih je potrebno opraviti pred začetkom predsedovanja ter njihovi časovnico. "Gre za kompleksno in zahtevno nalogo, ne želimo le odpredsedovati, želimo tudi okrepiti prepoznavnost Slovenije," pravi Mally. 

350 novih zaposlitev

Predsedovanje bo Slovenijo stalo okoli 80 milijonov evrov, je danes opredelila vlada. Največji strošek, 60 odstotkov bodo strošek dela. Zaradi predsedovanja bo na novo zaposlenih 350 ljudi. "Tudi leta 2008 je bilo v kadre vloženo veliko, potem pa teh kadrov nismo uspeli zadržati. To je bil minus takratnega predsedovanja," pravi Mally. 

Potrojila se bo ekipa na stalnem predstavništvu v Bruslju, kjer bo Slovenija sicer organizirala 30 ministrskih zasedanj in dva tisoč drugih srečanj. V Sloveniji bo potekalo okoli 10 ministrskih srečanj, večina v protokolarnih objektih na Brdu pri Kranju. 

Prednostnih nalog zasedanja na vladi še niso opredelili, vsebinskih osnutkov se bodo lotili šele poleti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:34 8. Marec 2019.

    a to pomeni, da bo sprejel podkupnino........

  • 14:35 7. Marec 2019.

    "Janez Janša, ki je po zaključku predsedovanja ocenil, da je Slovenija v obdobju predsedovanja dosegla, kar je pričakovala, ponekod pa …

  • 14:18 7. Marec 2019.

    To je bil minil takratnega.......????????????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.