Sava prodaja Abanko Vipa

Foto: Žurnal24 Odgovorne na Abanki smo vprašali, zakaj vročajo odpovedi pogodb ter zakaj po ban
Naložba. Nadzorniki odobrili prodajo 23,83-odstotnega deleža v banki.
Oglej si celoten članek

Banka. Cena za delnico bi morala biti bistveno višja od trenutne borzne cene, upajo v Savi, računajo namreč tudi na prevzemno premijo. “Seveda pa bo cena, po kateri bomo prodali, odvisna tudi od interesa na trgu,” pravi prvi mož kranjske družbe Janez Bohorič. K skupni prodaji nameravajo povabiti tudi Zavarovalnico Triglav, ki je največja lastnica Abanke Vipa.

V Savi so se za to potezo odločili po neuspešnem poskusu združevanja Gorenjske banke in Abanke Vipa. Naložba v to je bila tesno povezana s strategijo razvoja bančnega stebra v smeri povezovanja Gorenjske banke in Abanke Vipa. Bohorič pravi, da si želi kupca, ki bo plačal pošteno ceno za delnice in bo imel strateški interes za ohranjanje aktivnosti banke na slovenskem trgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.