Sava Re letos z dobičkom

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Sava Re je v devetih mesecih letošnjega leta ustvarila 1,6 milijona evrov čistega dobička, medtem ko so imeli lani za 6,6 milijona evrov izgube. Zmanjšale so se tudi bruto premije.
Oglej si celoten članek

''Padec bruto premije je bil načrtovan in je v skladu s strategijo družbe, da znižuje odvisnost od slovenskega trga,'' pojasnjujejo v Pozavarovalnici Sava.

Lani minus, letos plus

Družba ob prvih devetih mesecih izkazuje dobiček, in sicer čisti poslovni izid po obdavčitvi znaša 1,6 mio EUR, medtem ko je bil lani negativen za 6,6 mio EUR.

Bruto premija je v primerjavi z enakim lanskim obdobjem padla za 3,8 odstotka in je po tretjem četrtletju znašala 113,4 milijona evrov. Premija iz tujine pa se je povečala  za 11,1 odstotka. Bruto premije so nad načrtovanimi vrednostmi, so še sporočili na sedežu družbe.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.