Sazas bo kazensko ovadil Žureja

Foto: Žurnal24 Za novega predsednika upravnega odbora Sazasa so napovedali 80-letnega Mojmirja
Sazas bo kazensko ovadil direktorja svojega nadzornega organa Jurija Žureja. Prvi mož Sazasa pa bo postal 80-letni Mojmir Sepe, ki se sicer psihično in fizično ne počuti dovolj sposobnega.
Oglej si celoten članek

Sazas je v svojih prostorih v Trzinu danes pripravil tiskovno konferenco, na kateri so pojasnili svoja stališča do domnevnih kršitev, ki jih morajo po zahtevi Urada RS za intelektualno lastnino (UIL) odpraviti v 30 dneh.

Med drugim so povedali, da bodo v prihodnjih dneh kazensko ovadili direktorja UIL Jurija Žureja, saj naj bi ta po njihovem prekoračil svoja pooblastila. "Dva proti nič za Sazas," je v slogu nogometnega prvenstva v "tekmi" združenja avtorjev in UIL najavil Patrik Greblo. "UIL dela v skladu s svojimi pooblastili. V primeru, da se Sazas z določenimi postopki ne strinja, ima vso pravico in možnosti, da se na to odzove, kot je to običajno v pravni državi. Ne glede na ovadbe in kakršne koli oblike pritiska bo UIL nadaljeval s postopki in zahteval odprave vseh morebitnih nezakonitosti," se je na kazensko ovadbo odzval direktor UIL Jurij Žurej.

Kot so še povedali na Sazasu, jih na včerajšnji sestanek z radijci in televizijci ni bilo, ker naj bi bila njihova uslužbenka, ki skrbi za tovrstne stvari, na bolniški. Tako naj za sestanek sploh ne bi vedeli. Med prisotnimi na tiskovni konferenci je bil tudi direktor Infoneta Leo Oblak, s katerim so se pred očmi javnosti dogovorili, da se bodo v kratkem le dobili na sestanku s televizijci in radijci, ki so ga včeraj "zamudili".

Predstavniki Sazasa Matjaž Zupan, Patrik Greblo, Janez Hvale in drugi so javnost obvestili, da bo funkcijo predsednika njihovega upravnega odbora prevzel 80-letni Mojmir Sepe. Ta pa je povedal, da se sicer za to funkcijo ne počuti psihično in fizično sposobnega ter da bo to najbrž opravljal le kratek čas. Omenili pa so tudi, da v časopisih o njih pišejo laži.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.