Sazas prek Pahorja nad Žureja

Foto: Saša Despot Med podpisniki odprtega pisma predsedniku vlade je tudi Jože Potrebuješ (Čuki, N
Sazas. Združenje nadzornemu organu, ki ga bo tožilo za več kot milijon evrov, očita laži.
Oglej si celoten članek

Avtorske pravice. Združenje slovenskih avtorjev Sazas je poslalo odprto pismo predsedniku vlade Borutu Pahorju in ministrici za kulturo Majdi Širca, v katerem piše, da Sazasov nadzornik, direktor urada za intelektualno lastnino (UIL) Jurij Žurej širi laži in ustvarja zmešnjavo.

Žurej odgovarja, da so “diskreditacija, zlorabe, politični pritiski in izsiljevanja tistih, ki bi morali za svoja dejanja v vsakem normalnem sistemu odgovarjati, v posmeh urejeni državi in vsem davkoplačevalcem, ki financirajo ta cirkus”.

Od Lovšina do Kreslina
Sazas v pismu Žureju med drugim očita, da je njegovo delo usmerjeno v javno blatenje, ustvarjanje anarhije, kršitev zakonodaje in prekoračevanje pooblastil ter da so bili slovenski avtorji zaradi tega do zdaj oškodovani že za več kot milijon evrov.

Njihovi pravniki že pripravljajo odškodninsko tožbo. Pismo je podpisalo 66 slovenskih avtorjev, med katerimi so Matjaž Vlašič, Patrik Greblo, Jože Potrebuješ, Pero Lovšin, Magnifico, Jan Plestenjak, Gal Gjurin, Karmen Stavec, Vlado Kreslin, Adi Smolar in Domen Kumer.

“Uradniki smo nadomestljivi”
Žurej, čigar UIL spada pod ministrstvo za gospodarstvo, ki ga vodi Darja Radić, pravi, da se v urejenih pravnih državah nestrinjanje rešuje s pravnimi sredstvi:

“Čas je za spremembe v sistemu, saj Slovenija logike elit, ki jim je na račun vseh državljanov dovoljeno prav vse, ne sme in ne more nadaljevati, če hočemo tej državi in njenim ljudem dobro in želimo, da bo sploh še kdo tako nor, da bi uvedel red. Državni uradniki smo nadomestljivi, pravna država pa ne – in te vam ne bodo zagotovili volilni golaži, stiski rok politike in bolj ali manj pomembni estradniki.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.